ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Ο πυρηνικός εφιάλτης είναι εδώ! Η Τουρκία ετοιμάζει πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Ακούγιου- Οι εκπομπές Κιβωτός της ΚΡΗΤΗ TV είχαν από τότε ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της πυρηνικής ενέργειας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η “Νέα Κρήτη” στο φύλλο του Μεγάλου Σαββάτου, δημοσίευσε συγκλονιστικά στοιχεία, που επιβεβαιώνουν απόλυτα τους λόγους για τους οποίους όλοι οι λαοί των Βαλκανίων αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν κάθε λόγο προκειμένου να ξεσηκωθούν και να κάνουν τα πάντα, ώστε να μην προχωρήσει η κατάπτυστη συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν. 

ΕΡΕΥΝΑ:
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Σε απόσταση... “μηδέν” από την Ελλάδα - περίπου 75 χιλιόμετρα από την Κύπρο και περίπου 250 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο - η Τουρκία με τη συνεργασία των Ρώσων ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή και εγκατάσταση τεσσάρων... πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ακούγιου, “ζωντανεύοντας” τον εφιάλτη ...



που είχε τρομοκρατήσει και αναστατώσει τους βαλκανικούς λαούς τα προηγούμενα χρόνια. 

Τώρα πλέον δε μιλάμε μόνο για απλή πληροφορία ή απόφαση της Τουρκίας. Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις, μετά την εκδήλωση για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου, παρουσία μάλιστα, εκτός του Ερντογάν, και του Πούτιν, που έχει έρθει στην υπογραφή συμφωνίας με τους Τούρκους για την επιστημονική στήριξη και καθοδήγησή τους, καθώς είναι γνωστό ότι η γείτονας χώρα έχει πλήρη άγνοια για τα πυρηνικά, αλλά τώρα μπορεί να εξελιχθεί σε πυρηνική δύναμη, ξεφεύγοντας μάλιστα από τον ειρηνικό σκοπό της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας! 

Όταν το Τσέρνομπιλ ήταν στα 2.500 χιλιόμετρα μακριά μας, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι σημαίνει πυρηνικό ατύχημα στο Ακούγιου της Τουρκίας, δηλαδή μόλις στα 250 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο... Άρα δέκα φορές κοντινότερα. Και άρα τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερη η επίπτωση... Κι όμως. Η Τουρκία σχεδιάζει την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων 1.200 μεγκαβάτ τον καθένα μέχρι το 2023. Και το 2026 το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται η Τουρκία θα προέρχεται από αυτούς τους πυρηνικούς αντιδραστήρες... 

Την περασμένη Τρίτη, λοιπόν, μπήκε ο θεμέλιος λίθος... Και ανακοινώθηκε ότι ο πρώτος αντιδραστήρας θα λειτουργήσει από το 2023, ενώ από το 2026 θα λειτουργούν και οι άλλες τρεις μονάδες του θανάτου, ενώ επί 49 χρόνια η Ρωσία θα εφοδιάζει την Τουρκία με Ουράνιο και τεχνογνωσία... 

Η “Νέα Κρήτη” στο φύλλο του Μεγάλου Σαββάτου, δημοσίευσε συγκλονιστικά στοιχεία, που επιβεβαιώνουν απόλυτα τους λόγους για τους οποίους όλοι οι λαοί των Βαλκανίων αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν κάθε λόγο προκειμένου να ξεσηκωθούν και να κάνουν τα πάντα, ώστε να μην προχωρήσει η κατάπτυστη συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν. 

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο γνωστός επιστήμονας, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” Νίκος Κατσαρός, ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι «οι αντιδραστήρες προγραμματίζονται κυριολεκτικά επάνω σε σεισμογενή περιοχή. Και επομένως ο κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος είναι πολύ πιθανός. Από το 2000 είχαν συστήσει και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας αλλά και Άγγλοι επιστήμονες, σε αυτές τις περιοχές της Τουρκίας που είναι πάνω στη σεισμική ζώνη, σε καμία περίπτωση να μην εγκαταστήσουν πυρηνικό αντιδραστήρα. Αυτός στο Ακούγιου είναι επάνω σε περιοχή μεγάλης σεισμικότητας και δε θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκατασταθεί εκεί»... 
Μάλιστα, όπως μας λέει ο Νίκος Κατσαρός, ο Ερντογάν έχει πει ότι θα εγκαταστήσει συνολικά 10 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ο ένας θα είναι στη Μαύρη Θάλασσα και ο άλλος στα σύνορα με τον Έβρο, για να παίρνει η Τουρκία μέχρι και το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες! 

Ο Νίκος Κατσαρός λέει, εξάλλου, ότι «οι πυρηνικοί αντιδραστήρες παράγουν πυρηνικά απόβλητα, τα οποία δίνουν πολλή ραδιενέργεια για δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Και θα πρέπει να γίνουν μεγάλες εγκαταστάσεις σε ορυχεία πέντε και δέκα χιλιομέτρων, για την αποθήκευση αυτών των αποβλήτων. Όμως τέτοιες εγκαταστάσεις δεν έχει ούτε μπορεί να φτιάξει η Τουρκία και αυτά τα απόβλητα θα μεταφέρονται σε άλλες χώρες, όπως είναι οι ΗΠΑ ή η πρώην Σοβιετική Ένωση»... 

Όπως εξηγεί στο σημείο αυτό, «είτε τα τρένα τα οποία θα χρησιμοποιούνται, είτε κυρίως τα πλοία που θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων, θα περνούν από το Αιγαίο. Και σε περίπτωση ενός ατυχήματος θα μολυνθεί το Αιγαίο για δεκάδες χιλιάδες χρόνια και αυτό θα πλήξει θανάσιμα τον τουρισμό της χώρας αλλά και όλο το οικοσύστημα, τα ψάρια και τη θαλάσσια τροφική αλυσίδα»!

Ο τρίτος παράγοντας κινδύνου, όπως τονίζει με ανησυχία και αγανάκτηση ο γνωστός επιστήμονας, είναι «ότι σε μια χώρα η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα πυρηνική τεχνολογία και πυρηνική επιστήμη, θα είναι ακόμα περισσότερο ευάλωτη στην αντιμετώπιση πυρηνικού ατυχήματος ή και σε μεγάλο βαθμό τη διαχείριση των πυρηνικών. Γι' αυτό 650 επιστήμονες από την Τουρκία θα μεταβούν στη Μόσχα για να εκπαιδευτούν εκεί επί 6 χρόνια σε θέματα πυρηνικής τεχνολογίας. Δεν παύει όμως η χώρα τώρα να έχει πλήρη απειρία σε θέματα πυρηνικής τεχνολογίας και θα απαιτηθεί τουλάχιστον μία γενιά για να αποκτήσει γνώσεις και υποδομή πυρηνικής τεχνογνωσίας η Τουρκία»... 

«Θα θρηνήσουμε εκατομμύρια θύματα» 

Όταν αναφερόμαστε στην Τουρκία, όμως, δεν παύει να αναφερόμαστε σε μια χώρα που δε φημίζεται ούτε για την πολιτική της σταθερότητα ούτε για τη... δημοκρατικότητά της... «Σε μια τέτοια χώρα», σύμφωνα με τον Νίκο Κατσαρό, «αφενός μεν είναι φιμωμένα τα ΜΜΕ και σε περίπτωση που συμβεί κάποια διαρροή ραδιενέργειας δε θα ενημερώνουν τη διεθνή κοινότητα. Και σε περίπτωση δολιοφθοράς από την πολιτική αστάθεια που υπάρχει στην Τουρκία, τότε θα θρηνήσουμε εκατομμύρια θύματα. Μια έρευνα Καναδών επιστημόνων πριν από 8 χρόνια είχε δημοσιεύσει ότι τουλάχιστον 130 εκατομμύρια πολιτών από την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Τουρκία και το Λίβανο θα προσβληθούν άμεσα από τη ραδιενέργεια σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος στην Τουρκία»! 
Τι μπορούμε όμως να κάνουμε; Ο Νίκος Κατσαρός απαντάει: «Να επιμείνει τόσο ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην τήρηση κατά την κατασκευή του αντιδραστήρα, αφού δεν μπορούν να τον αποτρέψουν γιατί δεν έχουν το δικαίωμα των αυστηρότερων κανόνων ασφαλείας που υπάρχουν για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Και να διασφαλίσουν, επίσης, ότι υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση στη λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων»... 

Επόμενο στάδιο τα... όπλα! 

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που πρέπει να μας ανησυχούν. Ο Νίκος Κατσαρός καταγγέλλει: «Όπως συνέβη με το Πακιστάν και την Ινδία, μετά την εγκατάσταση τριών πυρηνικών αντιδραστήρων, προχώρησαν και στο επόμενο βήμα των πυρηνικών όπλων. Και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει, από τη στιγμή που η Τουρκία κάνει το πρώτο βήμα και γίνεται πυρηνική δύναμη, να μην πάει και στο δεύτερο βήμα, να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Διότι, κατά την επεξεργασία και τον εμπλουτισμό του πυρηνικού υλικού, που είναι το ουράνιο, μπορούν να απομονώσουν το πλουτώνιο και επομένως να κατασκευάσουν τις ατομικές βόμβες πλουτωνίου! Κάτι παρόμοιο προσπάθησε να κάνει το Ιράν και τέθηκε σε διεθνή απομόνωση, διότι απλά ήθελε να εμπλουτίσει το πυρηνικό υλικό του αντιδραστήρα, που αυτό θα σήμαινε την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, στην επόμενη φάση, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα κάνει η Τουρκία»! 


Τα προφητικά ταξίδια της "Κιβωτού" στην πυρηνική ενέργεια



Ας θυμηθούμε για μια φορά ακόμη, τα ταξίδια της εκπομπής "Κιβωτός" της ΚΡΗΤΗ ΤV για την πυρηνική ενέργεια, τα πυρηνικά απόβλητα και τα συμφέροντα του πυρηνικού λόμπι.

Τσέρνομπιλ (Τετάρτη 9 Απριλίου 2008)

 

Ταξιδέψαμε στο χρονικό της τρομερής καταστροφής. Στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας και στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε την πορεία του στο "τότε", αλλά έκανε πολύ μεγαλύτερες "στάσεις" και αποκαλύψεις στο "σήμερα", διερευνώντας τους καρκίνους και τα άλλα προβλήματα του ελληνικού λαού στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μετά από αυτές τις δεκαετίες, αφού από τότε οι επιστήμονες είχαν προβλέψει τις συνέπειες. Το ταξίδι αυτό της Κιβωτού της έγινε..."παιδική αρρώστια"... Μέσα στη χρονιά εκείνη, η υπόθεση της ραδιενέργειας και των πυρηνικών την απασχόλησαν ξανά, σε άλλες δύο εκπομπές...
Το ημερολόγιο της Κιβωτού έδειχνε ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
         
             Βουτιά στα βρώμικα νερά των πυρηνικών αποβλήτων (Μεγάλη Τετάρτη 23 Απριλίου 2008)
              
                

Μετά την πρώτη εκπομπή του 2008 για το Τσέρνομπιλ και τα συγκλονιστικά στοιχεία των επιστημόνων σχετικά με τους καρκίνους που σήμερα πλέον αρχίζουν να εκδηλώνονται στη χώρα μας και μπορεί να σχετίζονται με τη ραδιενέργεια που είχε "ταξιδέψει" το 1986 και στη χώρα μας, η Κιβωτός συνέχισε την έρευνα της. Και τη νύχτα της Μεγάλης Τετάρτης 23 Απριλίου του 2008, φιλοξένησε και πάλι επιστήμονες και ανθρώπους που ασχολούνται με τη θάλασσα, για να μιλήσουν πλέον γενικότερα γύρω από τα απόβλητα των πύρηνικών αντιδραστήρων.

Ώσπου  (στο 23.45') η παρέμβαση του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου και παλιού πλοιοκτήτη στο Ηράκλειο Δημήτρη Βολιτάκη, προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον. Ο άνθρωπος αυτός αποκάλυψε ότι κάποτε του έδιναν πάρα πολλά χρήματα κάποιοι από το εξωτερικό, για να φορτώσει πυρηνικά απόβλητα στο πλοίο του και να πάει να τα αδειάσει κάπου στον Ειρηνικό ή στον Ατλαντικό Ωκεανό!
Ήταν λοιπόν μια νύχτα όλο αποκαλύψεις...

Ο μύθος της "πράσινης" πυρηνικής ενέργειας (Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008)

                                                        


Η Κιβωτός δικαιώθηκε για τη δημοσιογραφική της "εμμονή". Και φρόντισε γι αυτό ο Γιώργος Σουφλιάς...

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε τον Μάη του 2008. Η εμμονή της εκπομπής για το Τσέρνομπιλ και τα πυρηνικά, μετά από δύο μέχρι τότε εκπομπές, είχε προκαλέσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη της Κρήτης και αυτές οι εντυπώσεις "έφταναν" καθημερινά σε μας μέσω τηλεφωνημάτων και λοιπών μηνυμάτων. 

Κι ενώ είχε μπει το καλοκαίρι και η εκπομπή ετοιμαζόταν να "κλείσει" τον πρώτο κύκλο της με θέματα αγροτικά, έγινε γνωστή η δήλωση Σουφλιά και ήρθε η δικαίωση και η επιβεβαίωση μας, που δεν θα μπορούσε να μην είναι το θέμα της τελευταίας, αποχαιρετιστήριας εκπομπής εκείνης της χρονιάς, μες στο κατακαλόκαιρο...

Όμως εκείνη τη νύχτα, η Κιβωτός αναφέρθηκε και στις προηγούμενες εκπομπές της, όπου είχε δεχτεί διαψεύσεις αλλά και...αποδοκιμασίες εκπροσώπων φορέων όπως του τότε Νομάρχη Κοζάνης και άλλων, που έλεγαν ότι "δεν υπάρχει καμία περίπτωση ποτέ η Ελληνική κυβέρνηση να ταχθεί υπέρ της εγκατάστασης πυρηνικού αντιδραστήρα στη χώρα μας"... Είχαν μάλιστα αποκαλυφθεί μέσω της εκπομπής σενάρια για τέτοιες μεθοδεύσεις στην Κοζάνη και τον Έβρο.

Τοξικά ναυάγια... στο βυθό της Μεσογείου  (Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009)

                                                    

Πρεμιέρα της Κιβωτού. Το πρώτο ταξίδι του 2009. 

Προφητική εκπομπή για τα πάνω από 30 τοξικά ναυάγια στη Μεσόγειο. Τα έλεγε Ιταλός πρώην μαφιόζος στις αρχές της Καλαβρίας. Σήμερα κάποιοι "θυμούνται" την υπόθεση. Εμείς όμως δεν την ξεχάσαμε ποτέ...

Στο φως...ιστορίες για αγρίους! (Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009)

                                                    
             
Πολυθεματική η εκπομπή εκείνης της νύχτας. Αρχίζει με την αποκάλυψη χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τα αρχεία της Ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης "Λεγκαμπιέντε" για τη δράση της Ιταλικής μαφίας. 

Τα αρχεία μεταφράστηκαν από ανθρώπους της οργάνωσης "Μεσόγειος S.O.S" και κυριολεκτικά "καίνε" αφού αναφέρουν ονόματα, μεθόδους, μαφιόζικες επιχειρήσεις και "χτυπήματα" για τα πάνω από 30 πλοία που φαίνεται πως βύθισε στη Μεσόγειο, την Αδριατική, στις ακτές της Γιουγκοσλαβίας και σε τμήμα του Ιονίου, η Ιταλική μαφία. Τα σαπιοκάραβα αυτά, μετέφεραν απόβλητα χημικών βιομηχανιών και πυρηνικών αντιδραστήρων. Το κόλπο ήταν καλοστημένο μεταξύ των μαφιόζων, των βιομηχανιών που "ξεφορτώνονταν" τα απόβλητα τους και φυσικά των πλοιοκτήτριων εταιρειών...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)