ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Όσο μας κρατούν "παγωμένους", μπορούν και μας ελέγχουν...

TO ΓΡΑΜΜΑ...
ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΟΥ
"Παγωμένη" η Ελλάδα και το 2018. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει τα νοικοκυριά, στο έλεος της ακρίβειας. 



Στις ακριβότερες πόλεις τα Χανιά. Πάνω από ένα ευρώ, έχει φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και δεν μπορεί ένα νοικοκυριό να ζεσταθεί.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,541 ευρώ το λίτρο ενώ του πετρελαίου θέρμανσης ξεπέρασε το ένα ευρώ φτάνοντας στο 1,004 ευρώ ανά λίτρο. Και αυτό την ώρα που το επίδομα θέρμανσης που θα πάρουν οι ευάλωτες οικογένειες είναι «κουτσουρεμένο» κατά 50%.

Τα στοιχεία που καταγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων είναι ενδεικτικά για πόσο «βαθιά» βάζουν πλέον στην τσέπη τόσο οι οδηγοί των αυτοκίνητων όσο και τα νοικοκυριά.

Την περασμένη Κυριακή 7 Ιανουαρίου, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε όλη τη χώρα διαμορφώθηκε στο 1,541 ευρώ ανά λίτρο τιμή αυξημένη πάνω από 5% μέσα σε έξι μήνες. Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο Ιούνιο η τιμή της αμόλυβδης ήταν κατά μέσο όρο πανελλαδικά στο 1,460 ευρώ ανά λίτρο.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή του οποίου είναι στο 1,004 με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα (1,093 ευρώ το λίτρο, στα Χανιά (1,026 ευρώ το λίτρο), στην Κέρκυρα (1,061 ευρώ το λίτρο) και στην Ευρυτανία (1,076).

Εξαπάτηση... Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου; Να χάνει το κράτος από τη δραματική μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης από χρόνο σε χρόνο, αλλά η κυβέρνηση να μη λέει να επαναφέρει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2012.

Είναι, δε, η ίδια κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση "πόνταρε" στην ακρίβεια του πετρελαίου θέρμανσης, στα "παγωμένα" νοικοκυριά, στους θανάτους της μικρής Σάρας, των φοιτητών της Λάρισας, στους τόσους φτωχούληδες που πέθαναν αβοήθητοι από το κρύο, ή δηλητηριάστηκαν από μαγκάλι, λες και ζούμε στη δεκαετία του '50.

Αλήθεια. Ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα..."μα αφού χάνει το κράτος. Και χάνει εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, γιατί δεν επανερχόμαστε στο προηγούμενο καθεστώς, ώστε να έχουμε την αναθέρμανση της οικονομίας και τη θέρμανση των νοικοκυριών";

Μήπως γιατί - όπως λένε πια οι περισσότεροι Έλληνες - "βολεύει την εξουσία, να κρατάει το λαό παγωμένο και πεινασμένο, ώστε να μπορεί να τον ελέγχει και να τον τρομοκρατεί";


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)