ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Έχει φαντασία...


«Το μείγμα υπολογισμού των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών ήταν στη δική μας “φαρέτρα” κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κερδίζουν οι αγρότες από τη συνδυαστική εφαρμογή αυτών των δύο. Με τη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση φέραμε το ατομικό αφορολόγητο για τους αγρότες και την εθνική σύνταξη». 
Αυτή η εξωπραγματική αναφορά ανήκει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, από το βήμα της Βουλής. 



«Κερδίζουν οι αγρότες», λέει, από την πολιτική αυτή. Πώς γίνεται αυτό, την ώρα που 110 εκατομμύρια ευρώ έχουν “φύγει” από τα βιβλιάρια των ανθρώπων που παράγουν, για να μεταφερθούν σταδιακά στους λεγόμενους “νεοεισερχόμενους γεωργούς” και τους “νέους αγρότες”, που λένε ότι παράγουν ή που υποτίθεται ότι θα αρχίσουν να παράγουν, είναι κάτι που καλό θα είναι ο κ. Αποστόλου να μας το διευκρινίσει.

Συνταξιούχοι 

Χιλιάδες συνταξιούχοι αγρότες έπαψαν να ενεργοποιούν τα δικαιώματά τους γιατί φοβήθηκαν ότι θα τους κοπεί το 60% της σύνταξης. Τα λάδια και τα κρασιά σε πολύ μεγάλα ποσοστά βρίσκονται αποθηκευμένα στις αποθήκες των παραγωγών, γιατί φοβούνται να τα τιμολογήσουν, αφού θα πρέπει μετά... ή να κλάψουν το 60% της σύνταξής τους (οι συνταξιούχοι), ή να φορολογηθούν με το... 22% (!) επί του εισοδήματος που θα έχουν... Οργιάζει η “μαύρη” αγορά στα προϊόντα αυτά, για τους ίδιους λόγους, χάρη στον... Κατρούγκαλο και την πολιτική της κυβέρνησης. Αλλά κατά τον κ. Αποστόλου, «νίκησαν οι αγρότες έναντι των δανειστών»!
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα... 

Χ .Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)