ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Έρχονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή οι πλειστηριασμοί από 21 Φεβρουαρίου


Το πολυνομοσχέδιο το λέει... Από τις  21 Φεβρουαρίου, λέει, οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.



Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά; "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"; Καλά...Άλλα λέει όμως το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τώρα στη Βουλή...

 Όπως προβλέπεται  στο νομοσχέδιο, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται μόνο εργάσιμη ημέρα Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 ή από τις 14:00 έως τις 18:00. Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε (5) λεπτών.

Σχετικά με τα όσα προβλέπονται για τους συμβολαιογράφους, «αν για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι δυνατό να ορισθεί συμβολαιογράφος του τόπου εκτέλεσης, αρμόδιος για τη διανομή μπορεί να οριστεί και συμβολαιογράφος διορισμένος στην περιφέρεια του συμβολαιογραφικού συλλόγου του τόπου εκτέλεσης ή, αν και αυτό δεν είναι δυνατό, του συμβολαιογραφικού συλλόγου της πρωτεύουσας του κράτους».

Οι φυσικοί πλειστηριασμοί

Αναστέλλονται, στο μεταξύ, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, οι φυσικοί πλειστηριασμοί...
Η απόφαση αφορά το σύνολο των πλειστηριασμών που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στα Ειρηνοδικεία, με φυσική παρουσία ενδιαφερομένων και συμβολαιογράφων.

Η επίσημη αιτιολογία, που επικαλείται ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, είναι η εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία για τους πλειστηριασμούς ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, ωστόσο ο φόβος επεισοδίων από συλλογικότητες που αντιτίθενται στη διενέργεια των πλειστηριασμών είναι ίσως η πραγματική αιτία της αναστολής.

Για αυτή την Τετάρτη καθώς και τις επόμενες ως τις 31 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην περιοχή της Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)