ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Η "Νέα Κρήτη" αποκαλύπτει την έντονη φημολογία για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να "αφουγκραστεί" τη δυσαρέσκεια των αγροτών - Φεύγει ο Αποστόλου, έρχεται ο Αραχωβίτης στο υπουργείο;


Την αντικατάσταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου φαίνεται πως προγραμματίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο αμέσως προσεχές διάστημα.



Μάλιστα, για την αντικατάστασή του κουβεντιάζεται έντονα στα γραφεία του υπουργείου, στην πλατεία Βάθη, το όνομα του νέου σε ηλικία βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, γεωπόνου στο επάγγελμα και γενικά αγαπητού στο χώρο των αγροτών, Σταύρου Αραχωβίτη.

Τις πληροφορίες αυτές είχε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" χθες και τις φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας, με την πεποίθηση της επιβεβαίωσής τους στις αρχές του 2018. Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας παύει πλέον να δείχνει ανοχή στο πρόσωπο του Βαγγέλη Αποστόλου, που δεν έχει και την καλύτερη φήμη στο χώρο των αγροτών, τουλάχιστον από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και μετά!

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν οι έγκυρες πηγές της εφημερίδας μας, συζητιέται έντονα στα γραφεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ενδεχόμενο αμέσως μετά τις γιορτές να φύγει ο Βαγγέλης Αποστόλου από τη θέση του και να καθίσει σε αυτή ο Σταύρος Αραχωβίτης, που ως γεωπόνος έχει διαδραματίσει πολύ θετικό ρόλο στην προώθηση των συμφερόντων των παραγωγών παραδοσιακής τσικουδιάς και τσίπουρου, κάνοντας πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή.

Μάλιστα, ο Σταύρος Αραχωβίτης είχε κατέβει πρόσφατα και στο Ηράκλειο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου, και είχε ενημερώσει για πολλά ζητήματα τους παραγωγούς, ενώ ακολούθησε η προώθηση των συμφερόντων του κλάδου στη Βουλή, με θετικά αποτελέσματα.

Και σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Αποστόλου, που δικαιολογεί τη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των αγροτικών προϊόντων, ο Σταύρος Αραχωβίτης κατηγορεί και καυτηριάζει έντονα τέτοια μέτρα και πολιτικές, μέσα από τις ερωτήσεις του.


Στο "κάστρο" της Δεξιάς

Ο Σταύρος Αραχωβίτης είναι σήμερα 45 χρόνων. Σε ηλικία μόλις 40 χρόνων μπήκε στη Βουλή, στις εκλογές του 2012, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία, που είναι και το παραδοσιακό "κάστρο" της Δεξιάς. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που εξέθετε τον εαυτό του στον εκλογικό στίβο.

Ο ίδιος έχει πει ότι μεγάλωσε σε μια οικογένεια με αρκετές οικονομικές δυσκολίες. Από πολύ νωρίς επέλεξε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, που ήταν και η πρώτη και μοναδική του επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στον τόπο του και ασχολήθηκε με το συνεταιριστικό κίνημα, ενώ το 2009 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Λακωνίας και διατηρούσε αυτό το αξίωμα μέχρι και τη στιγμή που κάθισε στα έδρανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο εθνικό μας Κοινοβούλιο.


Η φθίνουσα πορεία Αποστόλου

Πώς όμως ξεκίνησε η φθίνουσα πορεία του Βαγγέλη Αποστόλου ως προς τη γενικότερη δημοτικότητά του, τόσο στην κοινωνία όσο και μες στο κυβερνητικό στρατόπεδο;

Ο ίδιος είναι δασολόγος στο επάγγελμα και εκλέγεται ως βουλευτής του χώρου της Αριστεράς, στην Εύβοια, από το 1996. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ήταν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των αγροτικών φορέων της Κρήτης για το πρόσωπό του ήταν συγκρατημένα θετικές. Και ήταν "συγκρατημένες" λόγω του ρευστού σκηνικού τής... "Πρώτη φορά Αριστεράς", με τον ίδιο, ως αναπληρωτή, να έχει πραγματοποιήσει μια πρώτη επίσκεψη στο Ηράκλειο την άνοιξη του 2015, όπου και είχε παραχωρήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Είχε ανακοινώσει τότε σημαντικά μέτρα, τα οποία στη συνέχεια ο ίδιος αναιρούσε, όταν ανέλαβε υπουργός στο ίδιο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015, που ανέλαβε ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πρώτη κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπίες αγροτικών στελεχών της Κρήτης. Κι εκεί, τότε, αναθεώρησε πολλά που είχε πει την άνοιξη της ίδιας χρονιάς.

Όπως μάλιστα μας είχαν καταγγείλει τότε αγροτικά στελέχη του Ηρακλείου, στην πρώτη τους συνάντηση στο υπουργείο στην πλατεία Βάθη τούς είχε πει χωρίς περιστροφές ότι έπρεπε να ξεχάσουν όσα τους έλεγε πριν...

«Τώρα σας λέμε την αλήθεια», φέρεται να είχε πει ο Βαγγέλης Αποστόλου στους εμβρόντητους συνεταιριστές και συνδικαλιστές των αγροτών της Κρήτης!


Τους υποδέχτηκε με ΜΑΤ

Η αξιοπιστία και η συμπάθεια που υπήρχε αρχικά στο πρόσωπο του Βαγγέλη Αποστόλου, όπως μας λένε αγροτικά στελέχη της Κρήτης, φαίνεται να υπέστησαν πολύ μεγάλο πλήγμα στα γεγονότα που σημάδεψαν τις αποβάσεις των Κρητικών το Νοέμβριο του 2016 και το Μάρτιο του 2017, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους Έλληνας υπουργός Γεωργίας υποδέχεται αγρότες με ΜΑΤ και όχι με μια πολιτική διπλωματική, διαλλακτική και έξυπνη, παρά τις προσπάθειες και τις ενέργειες των εκπροσώπων των διαδηλωτών.

Η "Νέα Κρήτη" έχει ξαναγράψει ότι μπορεί να υπήρξαν εντάσεις από την πλευρά των διαδηλωτών, όμως η πλευρά του Έλληνα υπουργού δεν έδειξε καμία διάθεση διαλόγου.

Το Νοέμβριο του 2016 οι διαδηλωτές της Κρήτης βρήκαν το υπουργείο χωρίς τον υπουργό, που απλά έστειλε μήνυμα μέσω του εκπροσώπου του ότι απουσίαζε το πρωί εκείνο στις Βρυξέλλες.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί τη Συντονιστική Επιτροπή. Και ο "πόλεμος" έξω από υπουργείο δεν άργησε να ξεσπάσει...

Στην απόβαση του Μαρτίου, δε, με το "καλημέρα σας", οι Κρητικοί δέχτηκαν "βροχή" από χημικά και δακρυγόνα, από έναν χώρο υπουργείου που θύμιζε απόρθητο κάστρο, με όλη την αστυνομική δύναμη της Αττικής να βρίσκεται εκεί.

Η απάντηση Αποστόλου, τότε, στο αίτημα για διάλογο ήταν ότι «ή μπαίνει μέσα μόνο η ΕΡΤ χωρίς τους δικούς σας δημοσιογράφους, ή ξεχάστε τη συνάντηση», και έτσι η συνάντηση δεν έγινε...


Εγκατέλειψαν τη γη: "Μπάχαλο" επί των ημερών του

Οι αγρότες της Κρήτης κατηγορούν όμως τον Βαγγέλη Αποστόλου και για το τεράστιο μπάχαλο που προκλήθηκε επί των ημερών του στο θέμα του φορολογικού και ασφαλιστικού.

Και για το γεγονός ότι, επί των ημερών του, επιβλήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, ή ότι άλλαξε προς το χειρότερο ο συνεταιριστικός και συνδικαλιστικό νόμος των αγροτών.

Ότι επί των ημερών του εγκατέλειψαν την ύπαιθρο, μεταβιβάζοντας τα δικαιώματά τους ή αφήνοντάς τα χωρίς ενεργοποίηση, εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου, πάνω από 100 χιλιάδες παραγωγοί της χώρας!

Μπορεί, εξάλλου, να πρόκειται συνολικά για την κυβερνητική πολιτική, αλλά αυτό που δεν μπορούν να συγχωρήσουν στον Βαγγέλη Αποστόλου οι εκπρόσωποι των αγροτών είναι ότι ο ίδιος δεν υπερασπίστηκε σε κανένα σημείο τούς παραγωγούς.

Αντίθετα, δικαιολογούσε πλήρως ότι επειδή είναι συνταξιούχοι και παράγουν και προϊόντα θα χάσουν το 60%της σύνταξής τους αν συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδοτήσεις, κάτι που αναμφισβήτητα ήρθε να... σπάσει όλα τα ρεκόρ του παραλογισμού σε μια χώρα που έχει απόλυτα ανάγκη την αύξηση της παραγωγής τροφίμων, κάτι που και ο ίδιος έλεγε, από τη θέση όμως του... αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης...

Επί των ημερών Αποστόλου, όμως, άλλαξαν χέρια και τα ιστορικά δικαιώματα των παλιών αγροτών, ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από τα βιβλιάριά τους για να μεταφερθούν στους δικαιούχους του προγράμματος των νέων αγροτών και στους νεοεισερχόμενους γεωργούς από φέτος και μετά.

Έφυγαν, δηλαδή, από εκείνους που πραγματικά παράγουν για να πάνε στους νέους που πρόκειται να μπουν στην παραγωγή, ή που μπορεί να λένε ότι παράγουν, για να μη χάσουν τα προνόμια του προγράμματος των νέων αγροτών...

Επί των ημερών Αποστόλου, τέλος, χάθηκαν τα δικαιώματα όσων έχουν πέσει θύματα της περιβόητης φόρμας 6.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μοίρασε ή μοιράζει σταδιακά πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε νέους γεωργούς, αλλά στους δικαιούχους της φόρμας 6 μοίρασε μόλις 50 ευρώ ανά στρέμμα, δίνοντας τα δικά τους χρήματα σε τρίτους δικαιούχους, αφαιρώντας τα, οριστικά πλέον, από τους ίδιους και τα παιδιά τους, λόγω λανθασμένων χειρισμών που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και που συνέχισε η σημερινή...

(ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - NEAKRITI.GR)
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1463785&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)